Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Wat zeggen anderen

Onderstaande recensies gaan nog over het Puur Jij Programma. Dat biedt ik op aanvraag ook nog aan, maar ik werk nu voornamelijk met losse sessies. In de praktijk komt een coachingstraject echter grotendeels overeen met het Puur Jij Programma.

Maria, 53 jaar, uit Rotterdam schrijft:

Ik had heel erg het gevoel dat ik geleefd werd. Veels te druk ! En daar kreeg ik maar geen controle over, zodat ik gefrustreerd raakte, wat nog meer bijdroeg aan hetzelfde machteloze gevoel. Ik vroeg mij af of ik in mijn werk iets moest veranderen, en of ik überhaupt wel het juiste werk deed. Of ik niet het roer om moest gooien. Ik was bang dat ik de verkeerde beslissing zou gaan nemen, of iets zou gaan beginnen wat ik niet zou kunnen waarmaken, of mezelf onbedoeld nog meer hooi op m’n vork zou bezorgen. Moeilijke beslissingen met verstrekkende gevolgen, alsof je op een kruispunt bent beland en alle wegen onmogelijk ogen en je zelfs angst inboezemen.

Bij Cynthia heb ik het vertrouwen gekregen dat ik helemaal niet op zo’n intimiderend kruispunt beland was. Ik heb geleerd dat mijn leven bestaat uit mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ik heb ontdekt wat ik diep van binnen wil en voel, waardoor het makkelijk wordt keuzes te maken. Ik voel weer waarom ik van mijn werk hou en het wil blijven doen, en ik voel hoe ik daarnaast toch ook nieuwe wegen kan gaan bewandelen. Ik voel een beter contact met mezelf en daarmee ook met ieder ander. Ik voel de vrijheid om iedere dag grote of kleine keuzes te maken op alle gebieden in mijn leven en laat mij niet meer belemmeren.

Het programma van Cynthia had vele elementen en veel verschillende benaderingen. Dat maakte dat ik via allerlei invalshoeken iedere keer weer terugkwam bij mezelf met de vraag: hoe voelt dat nou? Daarmee heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot degene die een volwaardige rol speelt in mijn eigen leven, en niets is fijner dan dat! Want daarmee vallen vele dingen op z’n plaats.

Cynthia leidde me met rustige hand door dit proces, ze verloor me op geen enkel moment uit het oog en stuurde me keer op keer onopvallend bij. De inzet die ze vraagt om thuis door te werken tussen de sessies door maakte dat ik het gevoel had dat ik het allemaal zelf deed, en maakte ook dat ik nu voel dat dit proces nooit af is en dat ik heel veel tools in handen heb gekregen waarmee ik deze ontwikkeling kan voortzetten.

Ik vind dat iedereen dit mag ervaren !

Sandra, 44 jaar, uit Rotterdam schrijft:

Voor ik met het Puur jij programma begon, leefde ik vooral heel veel in mijn hoofd. Ik had heel weinig contact met mijn lijf en weinig zelfvertrouwen. Door langdurige stress en niet lekker in me veld zitten trok ik terug in mijn eigen wereldje.

Haptotherapie is een combinatie van praten en contact maken door middel van aanraking. Twee dingen die me heel veel moeite kosten maar juist daarom voor mij waarschijnlijk de juiste therapie.

Door middel van haptotherapie ben ik me veel bewuster geworden. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren en ik heb een vriendelijker houding ontwikkeld richting mezelf en ook naar andere mensen. Ook heeft het mij geholpen meer ruimte in te nemen door van binnenuit ruimte te voelen. In plaats van te ‘verdwijnen in mijzelf’ kan ik mezelf steeds meer zichtbaar maken in het contact met anderen.

Ik kan het programma aan iedereen aanraden die beter naar zijn gevoel wil leren luisteren.

Cynthia is heel vriendelijk, geduldig en een warm persoon (maar ook doortastend als het nodig is), waarbij je je snel op je gemak voelt.

Cynthia bedankt voor je geduld, je wijze woorden en de inzichten die je me hebt gegeven.

Jeroen, 44 jaar, uit Schoonhoven schrijft:

Voor ik met het Puur Jij Programma begon had ik erg veel last van paniekaanvallen, soms zelfs met hyperventilatie tot gevolg. Na de gratis intake had ik bij Cynthia en haar programma direct een goed gevoel . Zelfs al na 2 à 3  sessies was ik voor 75% klachtenvrij. We leven in een maatschappij waar we vaak alleen maar vanuit en met ons ‘hoofd’  leven en bezig zijn. En juist de bewustwording dat het ‘hoofd’ vaak de oorzaak is van veel stress en klachten, heeft mijn ogen geopend. Daarbij was het telkens ‘verplicht’ 1,5 uur praten en bezig zijn met je lichaam een uitdaging met een mooi resultaat . Het gevoel terug krijgen van  mijn lichaam en alle reacties die mijn  lichaam geeft in bepaalde gevallen. Bewustwording van mijn  persoonlijkheid en handelen en het eventueel anders kunnen doen in bepaalde situaties. Kortom diverse  tools en inzichten die ik echt iedereen, zelfs als je geen klachten hebt, gun.

Renate, 29 jaar, uit Delfgauw schrijft:

“Ik ben altijd al bezig geweest met nadenken, “wat als… ?” en “waarom dan..?” en “hoe zit dit dan..? etc. etc, en hoe ik zoveel mogelijk dingen in zo weinig mogelijk tijd kon realiseren. Op een gegeven moment ging mijn hoofd maar door en door en op het laatst werd ik zelfs regelmatig wakker terwijl er in mijn hoofd allerlei gedachten over onder andere werk rondspookten. Er moest iets gebeuren, maar wat. Op facebook kwam per toeval een bericht voorbij over een het Puur Jij programma. Hoewel ik vrij sceptisch stond tegenover haptotherapie/haptonomie, was de probleembeschrijving precies waar ik mee zat en waar ik niet verder mee kwam. Ik was op zoek naar handvaten waarmee ik weer grip op mijn leven zou krijgen en overal weer volop van kon genieten.

Dit is direct ook het belangrijkste wat ik geleerd heb. Door meer en beter te luisteren naar mijn lichaam en mijn ronddwalende gedachten compleet uit te kunnen schakelen, lukt het nu heel goed om te focussen op daar waar ik mee bezig ben en daarmee zaken ook netjes af te kunnen ronden (in plaats van 180 half afgeronde dingen te hebben liggen en niet te weten waar aan te beginnen). Ik besteed meer tijd aan mijzelf en kan nu rustig een serie kijken, zonder bezig te zijn met wat er allemaal nog “moet” en wat ik nog wil. Dit geeft een hele hoop rust.

Wat ik vooral als erg interessant (en nuttig) heb ervaren, is het effect dat de oefeningen hebben. Mijn lichaam reageerde sterk op bepaalde situaties zonder dat ik daar zelf bewust van was. Door naar je lichaam te luisteren en daarop te acteren, kun je heel veel bereiken. Dat was toch wel de mooiste eye opener.

Het programma is mij zo goed bevallen, dat ik het zeker wil aanraden aan degenen die met iets soortgelijks zitten. Belangrijk is wel dat je er iedere dag zelf ook een beetje tijd aan besteedt en er niet vanuit gaat dat alleen de sessies je leven veranderen. Je zult er zelf actief mee bezig moeten zijn en dan zul je zien dat er dingen ten goede gaan veranderen.”

Selma, 27 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Het moment dat ik het programma startte, zat ik thuis met vermoeidheidsklachten. Ik had eigenlijk de indruk dat het juist weer lekker begon te lopen toen ik ziek werd. Door mijn ziekte werd ik geconfronteerd met de moeite die ik had met het aangeven van grenzen. Ik wist niet eens waar die grenzen bij mij lagen. Ik liet het liefst het bepalen en bewaken van die grenzen aan anderen over.

Het Puur Jij Programma zette een proces in gang waarin ik beter voor mezelf ben gaan zorgen op vele vlakken (afwisselen van inspanning en ontspanning, voeding, meditatie, aanvoelen van mijn behoeftes en daar naar handelen etc.). Ik denk dat ik mezelf meer waardeer in al mijn aspecten. Ik heb meer balans gevonden en dat heeft ervoor gezorgd dat ik ook meer het belang ervan in zie om goed voor mezelf te zorgen. Ik spreek hier bewust over een proces en niet over een resultaat, omdat ik hier nog altijd in groei.

Ik heb een vriendelijker houding richting mezelf ontwikkeld m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. Ik heb meer geduld met mezelf en raak minder snel uit balans als de dingen niet zo gaan als ik zou willen. Ik word minder meegezogen in al mijn gedachten en gevoelens en overzie het grotere geheel. Het toewerken naar een doel gaat niet in een rechte lijn. Een stap achteruit is niet altijd een stap verder van het doel, soms moet je dat soort stappen zetten om uiteindelijk uit te komen waar je wilt en soms zijn stappen achteruit ook gewoon stappen vooruit op een nieuw pad waarvan je nog niet wist dat het bestond.

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat alles wat je nodig hebt al in je zit. En ik ben gewend geweest om alles maar te bereiken door actief te pushen. Maar ik ben me er nu beter van bewust wanneer ik dit doe en hoop dat ik dingen steeds meer vanuit ontspanning kan doen.

Wat ik in het bijzonder leuk vond aan het programma was de C-factor 😉 , oftewel Cynthia. Ik vond het geweldig hoe Cynthia door het stellen van goede, intelligente en gerichte vragen mij ertoe kon bewegen om zelf inzicht in problemen te krijgen en oplossingen daarvoor te bedenken. De combinatie met de theorie die vervolgens alles in een kader plaatst vond ik super.

Ik zou het programma zeker aan anderen aanraden, omdat ik denk dat er maar weinig in het leven is dat je meer geluk zal brengen dan een goede relatie met jezelf.

Het programma is hard werken en ik denk dat je alleen resultaat ziet wanneer je je ook echt volledig ervoor in zet. Het is geen quick fix. En juist daardoor werkt het mijns inziens ook zo goed. Het programma maakt je geen ander mens, maar brengt je dichter bij jezelf en om dat voor elkaar te krijgen bestaan er volgens mij geen snellere oplossingen dan het Puur Jij programma. Ik zie het als een kick start van het levenslange proces van persoonlijke ontwikkeling en daar ga je dus nog heel lang profijt van hebben.

Renate, 35 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Ik kwam min of meer per toeval bij Cynthia terecht, maar het voelde goed. Een veelzeggende start van een programma dat compleet draait om voelen! In de jaren ervoor was ik de connectie met mijn lijf nagenoeg kwijtgeraakt. Mezelf voorhoudend dat mijn geest het enige was dat er écht toe deed, negeerde ik de noodsignalen van mijn lijf. Cynthia hielp me realiseren dat ik mijn lijf gewoonweg niet langer kon bagatelliseren. Dit deed ze door een ander perspectief te geven, een die gestoeld is op gevoel in plaats van ratio. Dankzij haar relativeringsvermogen en prettige gevoel voor humor, werd het nooit overdreven zweverig of belerend.

Naast gesprekken, was er in het programma ruimte voor balanstraining en aanrakingsoefeningen. Ik ben gaan inzien dat ik door (de grenzen van) mijn lijf beter te voelen, ook mijn geest een lol doe. Tegeltjeswijsheden als ‘bij jezelf blijven’ en ‘in je kracht staan’ zijn eigenlijk heel fysiek waar te nemen. Het blijft een uitdaging ze elke dag in praktijk te brengen, maar het programma van Cynthia geeft me een zeer gewaardeerde steun in de rug.”

Tyske, 34 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Voordat ik aan het Puur Jij Programma begon, leefde ik vooral heel veel in m’n hoofd. Ik had weinig tot geen contact met m’n gevoel, vond het heel moeilijk om de signalen die m’n lichaam en m’n emoties me gaven er te laten zijn. Ik kon daarom niet goed dealen met die emoties en rationaliseerde ze voornamelijk weg. Hierdoor was ik heel moe, onrustig, vooral op anderen gericht en een speelbal van m’n emoties.

Tijdens het programma heb ik geleerd hoe ik moet voelen wat er in m’n lichaam gebeurt. Spanning en emoties kan ik nu voelen en herkennen en ze er laten zijn. Dit heeft me meer rust en energie opgeleverd en daar ben ik ontzettend blij mee!

Ik kan nu milder en meer compassievol naar mezelf kijken, weet dat ik niet perfect ben en dit ook niet hoef te zijn. Ook heb ik de emoties van m’n innerlijke kind leren herkennen en geleerd hoe ik die emoties moet voelen en er mag laten zijn, zodat ik ze al een flink stuk heb kunnen verwerken. Het programma heeft me ook erg geholpen bij het opnieuw opbouwen van m’n vorige relatie, iets waar ik heel gelukkig mee ben!

Ik vond Cynthia’s persoonlijk gerichte, positieve en liefdevolle aanpak heel prettig en de resultaten van het volgen van haar programma zijn boven verwachting. Dat gun ik iedereen!”

Jim, 52 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Vorig jaar in 2015 had ik besloten dat ik sommige dingen in mijn leven anders wilde hebben. Er was veel waar ik geen invloed op kon uitoefenen maar wat ik wel wist was dat ik mijzelf kon veranderen. Niet in een ander persoon maar mijn denken en handelen kon ik veranderen (later kwam ik erachter dat daar ook “voelen” tussen had moeten staan).

Zoals veel mensen in bepaalde periodes in hun leven doen, had ik ook wel eens geflirt met het een of ander om meer inzicht in mijn handelen te krijgen. Dat flirten kon zijn het lezen van een boek, het volgen van bepaalde therapieën (waarvan ik nog steeds niet weet wat dat dan wel niet was) of het voeren van uren lange gesprekken met iedereen die er maar open voor stond. Wat ik in de loop van de tijd had geleerd dat als ik de dingen anders wilde, ik moest veranderen.

Alleen wist ik niet hoe of wat mij daarbij kon helpen. Al heel lang had ik het idee dat Haptonomie mij daarbij kon helpen. Mijn redenatie was: als een heel elftal Europees kampioen kon worden met behulp van haptonomie, dat het dan ook voor mij wat zou kunnen betekenen. Wat het nou precies was, waar ik daarvoor moest zijn en wat ik ervan kon verwachten was mij niet duidelijk. Door teksten van Cynthia die ik steeds voorbij zag komen op facebook werd mijn belangstelling aangewakkerd. Vooral de eind zinnen waar zo een boodschap dan mee eindigde (… wil jij dat ook?) trok mijn aandacht. Want ja dat wilde ik natuurlijk ook (wat het dan ook was)

Het grootste resultaat wat het programma mij heeft gebracht is dat het “voelen” dichterbij was dan ik ooit had gedacht. Het voelen van pijn, verdriet of weg gestopte emoties was niets anders dan het nog meer wegstoppen en denken dat ik het wel had gevoeld. Ik heb het wel eens geprobeerd. Om te voelen, voelen wat ik had moeten voelen als een jongentje van net vijf. Het lukte mij niet. En na 10 keer voelen voelde ik nog steeds niets. Ja ik voelde de harde stoel waar ik op zat. Als ik later moest gaan liggen, voelde ik hoe krap de tafel was waar ik op lag. Soms had ik het warm en soms had ik het koud. Door het programma van “Puur jij” heb ik geleerd dat daar de basis lag van het voelen. Dat het antwoord zo voor het oprapen lag  is wel een van de grootste resultaten van het programma.

Veel winst heb ik ook geboekt door beter te ademhalen. Het effect op mijn lijf en mijn gemoedstoestand. Fantastisch!
Inzicht in het verdriet achter de pijn of de pijn achter het verdriet heeft mij veel inzicht gegeven in hoe dit mijn handelen heel mijn leven heeft beïnvloed. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen ervaren. Het grootste resultaat wat ik heb mogen ervaren is dat als je de pijn kan voelen je daad werkelijk in staat bent om de pijn onder ogen te komen en het los te laten.

Het leukste onderdeel van het programma waren de verhelderende gesprekken. Alle vragen werden duidelijk, kort en zeer efficiënt verhelderd. Het blijven toepassen van ademhalingsoefeningen versterkte de effecten van de gesprekken.

Ik zou heel de wereld willen aanraden om dit programma te volgen. Het is confronterend (al vanaf de eerste sessie), leerzaam, eng, inzicht gevend en de effecten van iedere sessie voelde ik nog weken lang en heeft mij tot denken , ow nee, tot voelen aan gezet. Sommige kadootjes zou je met iedereen willen delen.

Wat ik tenslotte wil toevoegen is dat ik nogal onwetend het programma in ben gestapt. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Zat steeds maar in mijn hoofd. Iedere sessie wist ik niet wat mij te wachten stond. Maar iedere bijeenkomst heeft mij dichter bij mezelf gebracht. En hoe dichter ik bij mezelf kwam hoe meer ik het gevoel had dat ik moest stoppen met het programma. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ik heb ook geleerd dat waar ik het meest tegen op zie vaak mee valt (in je hoofd lijkt iedere meningsverschil een drama). Ik had nooit verwacht dat ik zoveel zou leren in zo korte tijd. Ok ik heb er wat langer over gedaan door mijn uitstel gedrag maar wat zijn een paar weken op een mensen leven.

Lieve Cynthia bedankt voor de wijze woorden, je geduld en de inzichten die je me hebt gegeven.
Bedankt dat ik ook een stukje van jou heb mogen zien. Je hebt me heel goed geholpen!”

Nelly, 37 jaar, uit Schiedam schrijft:

“Voordat ik met het programma startte, had ik een latent ontevreden gevoel. Ik had het gevoel niet echt te leven. Functioneerde wel en voor de buitenwereld waarschijnlijk heel behoorlijk, maar beleefde niet echt. Een hoop ‘moeten’ en niet echt goed weten wat nou te ‘willen’. Ik was ook vaak en snel boos, geirriteerd en gefrustreerd. Andere emoties kon ik veel moeilijker uiten en huilen had ik al een hele poos niet meer gedaan. Ik had weinig zelfwaardering en voelde me minderwaardig ten opzichte van anderen. Was ook veel te streng voor mezelf. Omdat ik zoveel met mezelf bezig/ aan het worstelen was, stond ik ook niet echt open voor het wel en wee van anderen.

Het grootste resultaat dat ik bereikt heb is dat mijn emoties in beweging zijn. Ik heb verdriet toegelaten en een aantal keer echt kunnen huilen. Nadien voelde ik me wonderbaarlijk kalm. Alsof de lucht geklaard was, de druk van de ketel. Ook ben ik veel minder boos en gefrustreerd.

Het belangrijkste dat het programma me gebracht heeft is het besef dat gedachten ook ‘omgedacht’ en ‘gechallenged’ kunnen worden en dat je niet je gedachten bent. En dat het negeren of verwaarlozen van een emotie of lichamelijke gewaarwording, er juist voor zorgt dat deze blijft hangen/ zeuren. Door juist met je aandacht naar de emotie of het pijntje te gaan en deze zelfs nog wat te vergroten, wordt de kracht van de emotie of de mate van pijn, juist minder.

Ik vond de meditatie- en yoga-oefeningen erg prettig en ben zeker van plan om dit vaker toe te passen. Ik zou anderen dit programma zeker aanraden. Het programma wordt namelijk erg op het individu en ‘het moment’ afgestemd. De precieze inhoud en vorm van de sessies lijken van tevoren dan ook niet vast te liggen. Lijkt er meer behoefte aan coaching aan het begin van een sessie, dan volgen er vooral gesprekken. Is er daarentegen juist niet zoveel behoefte aan praten, dan worden er haptonomische oefeningen gedaan. Voor ieder zal die balans anders liggen. Daarnaast wordt er een stevig beroep gedaan op een actieve instelling door de huiswerkopdrachten en de accountability verslagen voorafgaand aan de volgende sessie. Hierdoor word je gedwongen aandacht en energie te (blijven) stoppen in je eigen leerproces.”

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title