Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Haptotherapie

 –

Wat is haptotherapie

Haptotherapie is een begeleidingsvorm gebaseerd op haptonomie, de leer van het gevoelsleven. In een maatschappij waar veel nadruk ligt op het denken, en waar we vooral geloven in dat wat we kunnen begrijpen en bewijzen, is voelen iets waar weinig aandacht aan wordt besteed en wat al snel als “vaag” wordt beschouwd. Als mensen hebben we echter ons denken én voelen nodig.

Haptonomie brengt je dichter bij jezelf door contact te maken met je gevoel. Terwijl ons denken vaak gericht is op wat anderen van ons vinden en verwachten, vertelt ons gevoel ons wat we zelf werkelijk willen en nodig hebben. Vragen waar we met ons verstand geen antwoord op kunnen bedenken, of waar we over twijfelen, worden helder beantwoord als we naar binnen keren en naar ons gevoel leren luisteren.

Haptotherapie leert je meer over jezelf; hoe je dingen doet, wat dit je oplevert, en hoe je het ook anders zou kunnen doen. In haptotherapie worden dingen zichtbaar, voelbaar en concreet gemaakt. Je krijgt een spiegel voorgehouden. En je leert hoe je al jouw vermogen volop kan benutten, waardoor je beter kan omgaan met jezelf, je omgeving en situaties.

Hiervoor wordt in haptotherapie gebruik gemaakt van gespreksvoering, aanraking en ervaringsoefeningen. De respectvolle aanraking van een haptotherapeut laat je voelen dat je goed bent zoals je bent. In de aanraking voelt de haptotherapeut hoe je in je lichaam aanwezig bent en hoe je in contact treedt met een ander. Door je eigen ervaring en de waarnemingen van de therapeut, krijg je hier meer inzicht in en daarmee ook de mogelijkheid om daar iets mee te doen.

Soms kom je met alleen praten niet verder. Omdat je je eigen blinde vlekken hebt. Je misschien jezelf en de ander onbewust wel voor de gek houdt, of op afstand houdt. Verstandelijk alles op een rijtje hebt, maar een deel van jezelf hebt afgesloten, daar geen contact mee krijgt. Maar het lichaam liegt niet. Door een lichaams- en ervaringsgerichte aanpak doe je nieuwe inzichten op over jezelf en oude patronen, en kun je gaan oefenen met nieuwe manieren van denken, voelen en doen.

Meer over mijn specifieke werkwijze lees je hier. Neem dan gerust ook contact met me op als je nog vragen hebt.

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title