Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Over mij

Het compliment dat mij het vaakst gemaakt wordt door mensen om me heen, is dat ik rust uitstraal. Dat de ander meer rust ervaart in mijn bijzijn. En waar ik om bekend sta bij mijn familie, is dat ik altijd iets vergeet mee te nemen, als ik vertrek. Inmiddels zien ze dat maar als een garantie dat ik weer terug kom.

De laatste 22 jaar van mijn leven (en ik ben nu 38) ben ik veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Ik zou niet op dat pad terecht zijn gekomen, als ik zelf altijd zo lekker in mijn vel had gezeten. Wij mensen zijn meestal pas geneigd om te veranderen, als het leiden dat we ervaren groot genoeg. Ik was al jong zoekende, en heb van alles gedaan, van therapie, tot workshops, en opleidingen. En door iedere stap voelde ik me iets completer, bewuster en gelukkiger.

Een heel belangrijk deel van mijn weg was de 5-jarige opleiding haptonomie (de leer van het gevoelsleven). Een praktische en concrete vorm van begeleiding, waarbij gebruik wordt gemaakt van gesprekken, aanraking en oefeningen met materiaal. Haptonomie bracht mij weer in contact met mijn lichaam en gevoel en liet me ervaren dat daar (in mijn lijf) mijn kracht zit, mijn gevoel van veiligheid en mijn balans.

Daarna ben ik me intensief verder gaan ontwikkelen door het volgen van kernwerktrajecten. Kernwerk gaat over het creëren van stilte in het hoofd, een diep contact met je basis (bekkengebied) en het leren leven – werkelijk en in ieder moment – vanuit het hart. Daarvoor beoefen je het heldere denken, precieze benoemen (geen vaagheden, containerbegrippen) en het verfijnen van lichaamsbewustzijn. Zo krijg je een vrijer en opener hart en leer je om vrijer met de dingen om te gaan en in contact te blijven met jezelf. De kern is daarbij het hart en daar is ook de werkelijke bezieling, het enthousiasme.

Mijn manier van begeleiding in mijn eigen praktijk ging al steeds meer van haptotherapie (met aanraking op de behandeltafel en oefeningen met materiaal) richting kernwerk, waarbij ik mensen in gesprek begeleid in het contact maken met hun basis, het verfijnen van lichaamsbewustzijn en het stiller maken van het hoofd. Toen ik begin 2019 met mijn partner naar Zuid-Frankrijk verhuisde, om vanuit daar onze gezamenlijke onderneming Yogayounity verder te leiden, en te onderzoeken of we er een retreat centre op kunnen zetten, besloot ik dan ook mijn begeleiding online aan te bieden.

In mijn begeleiding neem ik je mee op de weg naar binnen, in jezelf. Om te ontdekken wat daar speelt, om contact te maken met de stilte die daar is, en naar je innerlijk weten te luisteren, waar je over alle antwoorden beschikt. Ik ben concreet, precies, luisterend en voelend aanwezig, om jou te bevragen, confronteren waar nodig, te spiegelen en te ondersteunen.

Wil je eens kennis maken?

Wat cliënten zeggen

Cynthia is heel vriendelijk, geduldig en een warm persoon (maar ook doortastend als het nodig is), waarbij je je snel op je gemak voelt.
Sandra

“Na mijn verhuizing naar Rotterdam en mijn nieuwe (gezin)situatie zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had lichamelijk klachten en was gespannen. Op een dag lag de flyer van Cynthia in de bus en de tekst op de flyer was zo van toepassing op mij, dat ik besloot een afspraak met haar te maken. Dat was een goede beslissing. Cynthia is vakkundig, kijkt, luistert en voelt goed aan waar het ‘probleem’ ligt. Zij is scherp en stelt, soms confronterende, vragen. Zij heeft mij geleerd te herkennen als ik gespannen ben en wat te doen om naar mijn gevoel te luisteren en beter in mijn lijf te zitten. Af en toe pas op de plaats te maken om uit mijn hoofd en in mijn lijf te gaan. Ik kan iedereen, die beter naar zijn gevoel wil leren luisteren, Cynthia aanraden”.
Carlie

Cynthia is een geduldig en lief persoon, waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Cynthia is heel goed in staat om door zaken heen te prikken (die ik bijvoorbeeld altijd weg lach) en je te confronteren met je eigen gedrag/handelingen.

Voor ik begon met haptotherapie was ik vrij sceptisch. Het is niet iets wat voor mij uit te leggen viel. De aanraking in combinatie met de gesprekken heeft mij heel veel rust gebracht en ervoor gezorgd dat ik dingen kan afsluiten. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder in mijn hoofd zit, dingen waar ik niet aan wil denken wegstop en niet meer vlucht voor emoties door me volledig op werken/stappen te storten. Het heeft me daarnaast een stuk meer zelfvertrouwen gegeven en ze heeft me geleerd dat loslaten niet perse fout is.

Na een bezoek aan een aantal psychologen/hypnotherapeuten etc kwam ik terecht bij Cynthia. Ik begreep altijd exact waar de therapeuten over spraken, maar op een of andere manier was het voor mij niet mogelijk om het toe te passen/ door te laten dringen. Cynthia is dit als enige wel gelukt.”
Lieke

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title