Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Over mij

Om te komen waar ik nu ben, moest ik mezelf eerst helemaal kwijt raken. Ervaren hoe het is om je gevoel van eigenwaarde van anderen af te laten hangen. Om jezelf niet vrijelijk te uiten, je emoties te onderdrukken en je lichaamssignalen te negeren. Verslaafd te zijn aan gedrag dat de pijn die dat met zich meebrengt, onderdrukt. Mooie en ook moeilijke relaties te hebben. Je ongelukkig te voelen in een baan waar je fulltime mee bezig bent. Terwijl je uiterlijk alles op orde hebt en anderen je pijn meestal niet zien. En dan de weg daar uit te vinden.

Een heel belangrijk deel van de weg daar uit, was voor mij haptonomie. Haptonomie bracht mij weer in contact met mijn lichaam en gevoel en liet me ervaren dat daar (in mijn lijf) mijn kracht zit, mijn gevoel van veiligheid en mijn balans. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren en ging voor het eerst voelend in plaats van denkend op een “date”. Zo begon mijn relatie met de man met wie ik nu gelukkig getrouwd ben.

Ik doe het werk waar ik heel gelukkig van wordt: verbinding maken met andere mensen, mijn kennis en ervaring delen met anderen en evenzoveel van hen leren. Iedere dag is een avontuur, met ups en downs, vol met lessen en het gevoel dat ik lééf. Mijn eigen weg naar puur mezelf zijn gaat nog iedere dag verder en alles wat ik ontdek op mijn eigen pad, inspireert me om dit met anderen te delen.

Je kan mensen niet verder helpen dan tot waar je zelf bent gekomen en doordat ik zelf ook ontwikkelingstrajecten blijf volgen, schuift de horizon tot waar ik iemand kan begeleiden ook steeds verder op. Ik geloof niet dat je als coach of therapeut je diploma haalt en dan “klaar” bent; ik doe zelf dagelijks het werk dat nodig is voor persoonlijke ontwikkeling en dat ik ook van mijn cliënten vraag.

Samen met mijn man heb ik het bedrijf Yogayounity opgericht (30 minuten sessies op de werkplek in werkkleding) en ook organiseren we yogavakanties. Op dit moment zijn we bezig met plannen om een Mindful Retreat Centre op te zetten in Zuid-Frankrijk: een plek waar retreats georganiseerd kunnen worden, maar waar je ook los daarvan voor twee of meer nachten naar toe kan komen en desgewenst gebruik kan maken van het aanbod op het gebied van yoga, meditatie, massage en coaching.

In mijn begeleiding zet ik al mijn opgedane kennis en ervaring in: een opleiding tot coach, een vijfjarige opleiding tot haptotherapeut, drie jaar kernwerk en vele korte cursussen en workshops, een tweejarige opleiding tot yogadocent, werkervaring in het bedrijfsleven en in het begeleiden van mensen, en natuurlijk mijn eigen levenservaring en voortdurend ontwikkelingstraject. Dit alles komt samen in een unieke werkwijze waarmee ik jou graag help om het door jou gewenste leven te creëren.

Dat doe ik door mee te voelen en jou zoveel mogelijk op jouw eigen manier je weg te laten vinden en op jouw tijd de stappen te laten zetten waar je klaar voor bent. Door een veilige omgeving te bieden. Je te confronteren wanneer dat nodig is. Je een spiegel voor te houden en je te laten zien dat wat er in het contact tussen ons gebeurt, vaak hetzelfde is als wat er in jouw contact met anderen ook gebeurt. Met geduld en respect.

Wat cliënten zeggen

Cynthia is heel vriendelijk, geduldig en een warm persoon (maar ook doortastend als het nodig is), waarbij je je snel op je gemak voelt.
Sandra

“Na mijn verhuizing naar Rotterdam en mijn nieuwe (gezin)situatie zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had lichamelijk klachten en was gespannen. Op een dag lag de flyer van Cynthia in de bus en de tekst op de flyer was zo van toepassing op mij, dat ik besloot een afspraak met haar te maken. Dat was een goede beslissing. Cynthia is vakkundig, kijkt, luistert en voelt goed aan waar het ‘probleem’ ligt. Zij is scherp en stelt, soms confronterende, vragen. Zij heeft mij geleerd te herkennen als ik gespannen ben en wat te doen om naar mijn gevoel te luisteren en beter in mijn lijf te zitten. Af en toe pas op de plaats te maken om uit mijn hoofd en in mijn lijf te gaan. Ik kan iedereen, die beter naar zijn gevoel wil leren luisteren, Cynthia aanraden”.
Carlie

Cynthia is een geduldig en lief persoon, waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Cynthia is heel goed in staat om door zaken heen te prikken (die ik bijvoorbeeld altijd weg lach) en je te confronteren met je eigen gedrag/handelingen.

Voor ik begon met haptotherapie was ik vrij sceptisch. Het is niet iets wat voor mij uit te leggen viel. De aanraking in combinatie met de gesprekken heeft mij heel veel rust gebracht en ervoor gezorgd dat ik dingen kan afsluiten. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder in mijn hoofd zit, dingen waar ik niet aan wil denken wegstop en niet meer vlucht voor emoties door me volledig op werken/stappen te storten. Het heeft me daarnaast een stuk meer zelfvertrouwen gegeven en ze heeft me geleerd dat loslaten niet perse fout is.

Na een bezoek aan een aantal psychologen/hypnotherapeuten etc kwam ik terecht bij Cynthia. Ik begreep altijd exact waar de therapeuten over spraken, maar op een of andere manier was het voor mij niet mogelijk om het toe te passen/ door te laten dringen. Cynthia is dit als enige wel gelukt.”
Lieke

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title