Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Over beren op de weg en je hart volgen…

10 april, 2015

Mijn man en ik zijn van plan om over een tijd naar Portugal te emigreren, waar we een yoga resort willen beginnen. Daar zal ik dan ook intensieve Puur Jij weken aan gaan bieden. Zo kunnen we beiden bezig zijn met wat we leuk vinden; een prachtige plek creëren waar mensen (inclusief wij zelf) tot zichzelf kunnen komen, yoga kunnen doen en aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen werken. Dat alles in een omgeving met zuivere lucht, water uit eigen bron, weidse uitzichten, de geur van eucalyptusbomen, kabbelend water en plekjes waar je in de natuur kunt mediteren. Ik zie ons er al zitten!

Maar af en toe slaat de schrik me om het hart! Dan zie ik alle beren op de weg naar Portugal en vraag ik me af waar we in hemelsnaam aan willen beginnen. In mijn hoofd maak ik risicoanalyses, waarin ik bedenk wát er allemaal mis kan gaan en hoe we dat kunnen voorkomen. Conclusie is dan al snel: thuisblijven. Want álle risico’s uitsluiten, is gewoon geen optie. Dan moet je de deur niet eens uit gaan. Hoewel… de meeste ongelukken schijnen toch in huis te gebeuren?

Dan stel ik mezelf de vraag: wat is het ergste dat me kan overkomen? Voordat ik in een kartonnen doos op straat moet slapen, kan ik nog wel een tijdje bij iemand logeren. En alle misère die je in Ik Vertrek wel eens voorbij ziet komen, hebben die noodlottige ondernemers ook gewoon overleefd. Dus waar ben ik nou eigenlijk bang voor?

Uiteindelijk kom ik dan bij een gevoel van vertrouwen. Vertrouwen in mezelf en in het leven. Ondanks een aantal penibele situaties waar ik me in het verleden wel in heb begeven, in mijn jeugdige naïviteit, ben ik hier en gaat het goed met me. Beter zelfs: alles wat ik heb meegemaakt, goed en slecht, heeft me gebracht waar ik nu ben en ik had nergens anders willen zijn!

Ik weet dat het leven voor me zorgt. Dat ik situaties op mijn pad krijg, die bij mijn leven passen. Die me verder doen groeien als mens en als ziel. En ik voel dat ik het aan kan, wat het ook is. Dat vertrouwen is sterker dan de stem in mijn hoofd die voor me probeert te zorgen door me alle risico’s op te sommen, en beren op de weg te laten zien.

Dus ja, we gaan de mogelijkheden onderzoeken. En als het de bedoeling is, zitten we over één of meerdere jaren in Portugal en zijn jullie allemaal welkom. Eén van de succesfactoren zal dan zeker onze relatie zijn; samen zoiets opzetten en succesvol maken, vraagt om een sterke relatie, goede communicatie, en gericht blijven op verbinding, zodat we samen sterk staan.

Maar het allerbelangrijkste is de relatie met mezelf. Want het zijn de momenten waarop ik voel dat dát echt goed zit, dat ik ook een heel sterk vertrouwen voel. Het vertrouwen dat alles goed komt. Nee, dat alles goed is, en zal zijn. Dan zijn de beren op de weg geen bedreiging, maar iets om rekening mee te houden. Het blijven wilde dieren, en dus niet zonder gevaar. Maar als ik daar op de juiste manier mee omga, dan zijn de beren geen reden om thuis te blijven. De gevaarlijkste beren op de weg, zitten namelijk in je hoofd.← Terug naar overzicht

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title