Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Grenzeloze kwetsbaarheid is onkwetsbaar

5 november, 2015

Puur Jij staat voor jezelf zijn, open en eerlijk, ongeacht wat anderen daar van zouden kunnen vinden. Ik kreeg ooit van mijn collega’s een kaart met de tekst “Grenzeloze kwetsbaarheid is onkwetsbaar” en dat raakte me, daar geloof ik in! Omdat dat is wat ik graag wil uitdragen, ga ik zelf uiteraard ook met de billen bloot. Figuurlijk dan, aangezien Playboy me nog niet gevraagd heeft voor een fotoshoot;).

Ik deel hier graag het verhaal over mijn eigen reis, die me sterker heeft gemaakt en die me nu nog iedere dag inspireert om te blijven groeien en ook anderen daar bij te begeleiden.

Lange tijd leefde ik heel erg in mijn hoofd en had ik totaal geen verbinding meer met mijn lichaam. Ik was erg bezig met wat anderen vonden en verwachtten en weinig met mijn eigen behoeften en grenzen. Omdat ik heel veel voelde, maar niet wist wat ik daar mee moest, ontwikkelde ik een eetstoornis. Als de spanning in mij opliep, dan kreeg ik een eetbui, die voor een korte ontlading zorgde. Maar vervolgens was ik zo bang om dik te worden (dit koppelde ik aan “niet goed genoeg”, “eeuwig vrijgezel”, “niet geaccepteerd door anderen”), dat ik ophield met eten. Totdat ik zo’n honger kreeg, of de spanning weer zo hoog opliep, dat ik opnieuw een eetbui kreeg.

Het was in de periode nadat mijn relatie verbroken werd, met degene met wie ik samenwoonde. Die break-up kreeg een vervelend staartje en dit riep uiteraard weer een heleboel gevoelens bij mij op, waar ik me geen raad mee wist. Ik belandde dieper dan ooit in mijn eetstoornis en wist “nu moet het klaar zijn, zo wil ik het niet!”. Ik ben in therapie gegaan en een half jaar later was ik van mijn eetstoornis af.

Ik voelde me sterker, was niet meer zo bang om “dik” te worden en koppelde mijn lichaamsbeeld minder aan mijn eigenwaarde. Maar één ding was nog niet veranderd, ik had nog niet écht contact gemaakt met mijn gevoel. Het leek alsof ik daar van weg bleef, omdat ik zó bang was voor wat ik zou voelen als ik het toe zou laten.

Toen ik van de opleiding tot haptotherapeut hoorde, wist ik dat dat was wat me verder zou helpen. Ik zou eerst zelf weer leren voelen, weer contact maken met mijn lichaam en mijn gevoel, en daarna wellicht ook anderen daarmee kunnen helpen. Ik stortte me volop op de opleiding, stapte keer op keer uit mijn comfort zone, luisterde naar alle (leuke en ongemakkelijke) feedback en deed er ook iets mee.

En langzaam maar zeker ging ik me steeds meer “mezelf” voelen, compleet, goed zoals ik ben. Ik kreeg meer vertrouwen en kon beter met mijn gevoelens en gedachten omgaan. Ik ervoer meer rust, balans en tevredenheid. Niet alleen door haptonomie, maar ook door yoga, meditatie en de vele boeken die ik verslond.

Uiteindelijk besloot ik dat iedereen kan wat ik heb gedaan om hier te komen, als die hele sterke wil er maar is. Dus ik heb een programma ontwikkeld voor vrouwen die net als ik destijds erg bezig zijn met wat anderen vinden en verwachten, en weinig met hun eigen behoeften en grenzen. Die niet goed in contact staan met hun lichaam en gevoel. En die heel duidelijk voelen dat ze het anders willen. Het bewijs dat die methode werkt, ben ik zelf; vroeger wilde ik onzichtbaar zijn, vond ik mezelf niet veel waard, en nu heb ik een eigen onderneming en publiceer ik mijn verhaal hier op internet. In de wetenschap dat grenzeloze kwetsbaarheid inderdaad onkwetsbaar is…← Terug naar overzicht

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title