Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

Het Puur Jij Programma; coaching op afstand

 

In gemiddeld zes maanden leer je hoe je nog meer verbinding maakt met je lichaam en gevoel, en bewust omgaat met je gedachten en emoties, zodat je meer innerlijke rust, balans en kracht ervaart, puur jezelf kan zijn en het leven kan leiden dat bij jou past… 

Herken je hier iets in?

 • Je hebt al het een en ander gedaan aan coaching en / of lichaamswerk, maar zou je het contact met je hart / gevoel / je eigen kern verder willen verdiepen;

én:

 • je hebt er genoeg van steeds maar bezig te zijn met anderen, en jezelf op de tweede plaats te zetten;
 • of bezig te zijn met verwachtingen en meningen van anderen;
 • de lat voor jezelf (en anderen) zo hoog te leggen;
 • of je bent het zat om zoveel te moeten, jezelf van alles op te leggen;
 • je hebt last van overtuigingen en oude patronen die niet passen bij wie jij werkelijk bent;
 • je zit veel in je hoofd;
 • je zou willen leren om op een andere manier met emoties om te gaan;
 • of je hebt het gevoel dat je je verder zou willen ontwikkelen en dat een lichaamsgerichte aanpak je daar bij zou kunnen helpen.

Het goede nieuws is: je bent hier op de juiste plek! Zelf heb ik lang geworsteld met alle bovengenoemde punten. Uiterlijk had ik alles op orde: een goede baan, een leuke relatie, lieve vrienden en een fijne familie, een goede gezondheid en welvaart. Maar diep van binnen voelde ik me vaak helemaal niet gelukkig. Door verschillende opleidingen en trainingen heb ik geleerd hoe ik dat geluk in mezelf kon vinden, en vervolgens ook hoe ik anderen daar bij kan helpen. Ik werk niet op basis van kennis uit een boek, maar op basis van mijn eigen ervaring.

Haptonomie en andere vormen van lichaamswerk hebben een hele belangrijke rol gespeeld in mijn proces van puur mezelf zijn. Haptonomie (de wetenschap van het voelen, het gevoelsleven) heeft mij geleerd om weer “in mijn lichaam te leven” en zo wat meer uit mijn hoofd te komen. Ik ontdekte dat ik me soms eenzaam of ontevreden voelde, omdat ik mezelf in de steek had gelaten. En door meer te gaan voelen, meer in mijn lichaam en daarmee ook in het NU te zijn, kwam ik dichter bij mezelf en ging ik meer rust en balans ervaren.

Met alleen voelen was ik er nog niet; veel van mijn emoties en gevoelens werden veroorzaakt door een stroom aan gedachten waar ik geen controle over had. Of ze werden juist gebagatelliseerd door mijn gedachten. Zo had ik bijvoorbeeld altijd wel begrip voor de ander, dus hoefde ik ook niet boos te worden. Om mezelf écht te leren kennen en accepteren, was het ook nodig om mijn gedachten te leren observeren. Yoga, meditatie en coaching hebben me daar bij geholpen.

Daarna heb ik tijdens een aantal jaartrajecten kernwerk geleerd om steeds dieper contact met mijn kern en mijn hart te maken. Ik begon in te zien dat het leven eigenlijk heel simpel is, terwijl ik het jarenlang zo ingewikkeld heb gemaakt. Nu voel me niet langer afhankelijk van anderen en van factoren buiten me om me gelukkig te maken. Dat wat ik geleerd heb en zelf iedere dag beoefen, geef ik graag ook aan jou door.

Ik help jou graag om te ontdekken hoe jij hetzelfde en nog veel meer kan bereiken!

Hier volgen een aantal resultaten die je kan verwachten als je deelneemt aan het Puur Jij Programma:

 • Inzicht en ervaring met
  • wat je doet om niet te voelen, en wat je kan doen om wél bij je gevoel te komen;
  • het opzoeken van je gevoel van innerlijke kracht en balans;
  • het bij jezelf blijven met je aandacht en energie, ook in contact met anderen;
  • het voelen en aangeven van je grenzen;
  • een gezonde manier van omgaan met emoties.
 • Bewustwording van
  • je beperkende gedachten en overtuiging, en van een manier om hier zo mee om te gaan dat ze je niet meer uit je kracht hoeven te halen of beperken;
  • je innerlijk weten en je innerlijk kompas, zodat je weet wat jij zelf wilt en wat goed voor je is.

Als dit is wat jij wil bereiken, dan nodig ik je uit om je aan te melden voor het Puur Jij Programma.

Lees onderaan deze pagina ook wat anderen van het Puur Jij Programma vonden, of maak gelijk een afspraak voor een intake:

Afspraak maken
Voor een intake

Click to Schedule an Appointment

 

Het Puur Jij Programma

Puur Jij Programma's en E-courses

– Zes maanden persoonlijk programma – 

Online via Skype / Zoom 

In het Puur Jij Programma komt het volgende aan de orde:

Module 1

Bewust leren voelen

Bewust voelend aanwezig zijn in je lichaam maakt dat je stevig en gegrond in het leven kan staan, dat je opmerkt hoe het werkelijk met je gaat, je niet bent overgeleverd aan gedachten en emoties, en dat je emoties kan voelen, accepteren en weer laten stromen. Het is ook door het contact met je lichaam dat je contact maakt met je hart, en je kern.

Het is prettig als je al enige basis hebt wat betreft lichaamsbewustzijn, doordat je bijvoorbeeld ervaring hebt met yoga, lichaamswerk of iets anders waarbij je je richt op lichamelijke gewaarwordingen. We kunnen dan snel de verdieping in en nog preciezer leren waarnemen.

 Je gaat onder meer ontdekken:

– Hoe je heel precies waarneemt in jezelf en concreet woorden geeft aan wat je voelt;
– Hoe je je eigen grenzen voelt en aangeeft;
– Hoe je voelt wat je werkelijk wil;
– Hoe je in je lichaam een gevoel van balans en innerlijke kracht opzoekt;
– Welke patronen jij hebt op het gebied van denken, voelen en handelen;

En nog meer…

Module 2

Bewust omgaan met emoties

 Gedurende je jeugd heb je bepaalde boodschappen meegekregen over emoties. Misschien niet bewust, maar dan wel onbewust, door het voorbeeld van je ouders waar te nemen, of doordat het uiten van bepaalde emoties wel gewaardeerd werd, en van anderen niet. Vaak worden emoties niet geuit en wil men ze ook niet voelen, omdat ze als negatief of vervelend worden beschouwd. Als ze op deze manier geblokkeerd worden, blijven ze hangen en kun je er last van krijgen. Er is een gezondere manier om met emoties om te gaan en daar gaat deze module over.

 Je gaat onder meer ontdekken:

– Welke patronen en overtuigingen jij hebt m.b.t. emoties;
– Wat emoties werkelijk zijn;
– Hoe je emoties waarneemt in je lichaam;
– Hoe de verschillende emoties voor jou voelen en waar je ze voelt;
– Hoe je je emoties kan waarnemen zonder er in op te gaan;

 En nog meer…

Module 3

Bewust omgaan met gedachten

In een maatschappij waar we zoveel waarde hechten aan de ratio, zijn we ons gaan identificeren met onze gedachten. Alsof wij onze gedachten zijn. Wat we denken is waar en als we iets niet begrijpen, dan kunnen we er niets mee. Eckhart Tolle zei een keer dat gedachten net zo min worden aangestuurd als je hartslag. Je hoeft er niets voor te doen; de gedachten komen vanzelf steeds op. Maar als je je niet bewust bent van dit proces en hoe hier mee om te gaan, dan hebben je gedachten onbewust heel veel invloed op hoe je je voelt en gedraagt de hele dag, en ben je als het ware overgeleverd aan je gedachten. Hier gaat de tweede module over.

 Je gaat onder meer ontdekken:

 – Hoe je je gedachten als het ware van een afstandje kan waarnemen;
– Hoe je onderscheid kan maken tussen verschillende soorten gedachten;
– Hoe je er voor zorgt dat je gedachten rustiger worden;
– Hoe je er voor zorgt dat je niet meer bent overgeleverd aan je gedachten en hoe ze jouw voelen en handelen beïnvloeden.

En nog meer…

Module 4

Contact maken met je intuïtie, je innerlijk weten

Je hebt alle antwoorden al in je. Dat heeft iedereen. We zijn alleen zo gewend om buiten onszelf te zoeken naar de waarheid, naar de antwoorden, dat we niet meer weten hoe we die in onszelf kunnen vinden. Zo ben je steeds van anderen afhankelijk en bestaat de kans dat je in verwarring raakt door tegenstrijdige informatie die je vindt. Deze module gaat over het contact maken met je innerlijk weten en intuïtie, zodat je makkelijker beslissingen kan nemen en keuzes kan maken die bij jou passen.

Je gaat onder meer ontdekken:

– Hoe je afstemt op je innerlijk weten;
– Hoe je de stem van je innerlijk weten herkent;
– Wat het verschil is tussen wat je innerlijk weten je vertelt en wat je ego je vertelt;
– Hoe je om kan gaan met de informatie die je van je innerlijk weten ontvangt.

Daarnaast ontvang je het volgende:

  • Tien individuele sessies online, om aan bovengenoemde doelen te werken;
  • Geleide meditatie MP3’s die je thuis kan gebruiken wanneer je maar wil;
  • Een stok achter de deur: vóór iedere sessie mail je mij een kort verslag naar aanleiding van een format dat ik je meegeef, om je te helpen steeds je voortgang in kaart te brengen en je goed voor te bereiden op iedere sessie. Hierdoor ben je ook buiten de sessies actief bezig met reflectie op je eigen ontwikkeling.
  • Een digitaal theorie- en werkboek met daarin:
   • Voorbereidende huiswerkopdrachten, om het geleerde ook in de praktijk te gaan brengen en hier dagelijks tijd en aandacht aan te besteden, zodat je het echt gaat integreren in je leven en je het maximale haalt uit jouw programma;
   • Theorie die aansluit bij de sessies en die je thuis kan lezen, zodat we ons tijdens de sessies kunnen richten op de praktijk;

Bonussen bij het Puur Jij Programma

 • Alle materialen 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar, ook wanneer je het programma hebt afgerond;
 • 2 telefonische urgentiegesprekken van 10 minuten;
 • E-mail ondersteuning als je tussendoor vragen hebt.
Afspraak maken
Voor een intake

Click to Schedule an Appointment

Prijs

De prijs van dit gehele traject (zie onder de twee kopjes hierboven wat je dan allemaal krijgt) bedraagt
€ 1.500,00 incl. BTW voor particulieren (zij krijgen korting, omdat ze de BTW niet terug kunnen vragen en het zo ook voor hen betaalbaar blijft);
€ 1.500,00 excl. BTW voor ondernemers;
€ 1.950,00 excl. BTW. als de werkgever betaalt.

Pas jij bij het Puur Jij Programma?

Je bent klaar voor deelname aan het Puur Jij Programma als je klaar bent met het dragen van een “masker”, met perfectionisme, pleasen, anderen op de eerste plaats zetten, jezelf afleiden door continu druk bezig te zijn, of overgeleverd zijn aan een continue stroom (negatieve) gedachten en allerlei emoties waar je niets mee kan. Als je je wil gaan richten op de relatie met jezelf, op volledig jezelf kunnen zijn, mogen voelen en jezelf uiten, je hart volgen en het leven leiden dat bij jou past. Als je klaar bent om te investeren in jezelf; in tijd, inzet, energie en ook financieel.

Misschien sta je aan het begin van je proces naar puur jezelf zijn, in contact met alles wat er in jou leeft, of misschien ben je al een eind op weg en ben je op zoek naar een manier om ook die laatste stappen te zetten. Hoe dan ook, om het programma tot een succes te maken, is het belangrijk dat jij:

 • bereid bent om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor jouw resultaten;
 • er klaar mee bent het gevoel te hebben dat je niet volledig jezelf kunt zijn of met een deel van jezelf geen contact te hebben;
 • bereid bent om uit je comfort zone te komen, want dat is waar je leert en groeit;
 • het belangrijk vindt om in jezelf te investeren;
 • bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en je eigen geluk; om elk drama los te laten dat je er van weerhoudt jouw doel te bereiken;
 • gecommitteerd bent het geleerde te integreren in je dagelijks leven;
 • bereid bent om eerlijk te zijn en naar jezelf te kijken;
 • bereid bent open te zijn in ons contact: het te vragen als je iets wilt weten / nodig hebt, en het aan te geven als iets je dwars zit;
 • je afspraken nakomt en aanwezig bent tijdens de sessies;
 • jij enthousiast bent over dit programma en zin hebt om samen aan de slag te gaan.

Wat is de volgende stap?

Als jij diep in jezelf voelt dat dit is wat je nodig hebt, dat dit jouw volgende stap moet zijn, neem dan NU actie. Laat dat deel van jou dat jezelf misschien de moeite niet waard vindt, of het even af wil wachten (om vervolgens nooit in actie te komen) niet de overhand krijgen, maar volg het gevoel in je dat zich herkent in mijn woorden, dat graag in het licht gezet wil worden en gebruik wil maken van deze kans op het leven dat je verdient.

Het is heel simpel: maak hier een gelijk online een afspraak voor een intake

Afspraak maken
Voor een intake

Click to Schedule an Appointment

of bel me op 06 1453 6400 om persoonlijk een afspraak te maken. Mailen naar cynthia@puurjij.nl of hier een terugbelverzoek achterlaten kan ook. Als ik tijdens het intakegesprek het idee heb dat het programma iets voor je is, dan zal ik dat zeggen. Als ik het idee heb dat het niet iets voor je is, hoor je dat ook gelijk van me.

Belangrijk!

 • Hier lees je meer over de praktische zaken (zoals vergoeding).

Lieve groet,

Cynthia - Puur Jij Haptotherapie & Coaching

Cynthia van den Maagdenberg, haptotherapeut en coach

Wat vonden anderen?


Maria, 53 jaar, uit Rotterdam 
schrijft:

Ik had heel erg het gevoel dat ik geleefd werd. Veels te druk ! En daar kreeg ik maar geen controle over, zodat ik gefrustreerd raakte, wat nog meer bijdroeg aan hetzelfde machteloze gevoel. Ik vroeg mij af of ik in mijn werk iets moest veranderen, en of ik überhaupt wel het juiste werk deed. Of ik niet het roer om moest gooien. Ik was bang dat ik de verkeerde beslissing zou gaan nemen, of iets zou gaan beginnen wat ik niet zou kunnen waarmaken, of mezelf onbedoeld nog meer hooi op m’n vork zou bezorgen. Moeilijke beslissingen met verstrekkende gevolgen, alsof je op een kruispunt bent beland en alle wegen onmogelijk ogen en je zelfs angst inboezemen.

Bij Cynthia heb ik het vertrouwen gekregen dat ik helemaal niet op zo’n intimiderend kruispunt beland was. Ik heb geleerd dat mijn leven bestaat uit mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ik heb ontdekt wat ik diep van binnen wil en voel, waardoor het makkelijk wordt keuzes te maken. Ik voel weer waarom ik van mijn werk hou en het wil blijven doen, en ik voel hoe ik daarnaast toch ook nieuwe wegen kan gaan bewandelen. Ik voel een beter contact met mezelf en daarmee ook met ieder ander. Ik voel de vrijheid om iedere dag grote of kleine keuzes te maken op alle gebieden in mijn leven en laat mij niet meer belemmeren.

Het programma van Cynthia had vele elementen en veel verschillende benaderingen. Dat maakte dat ik via allerlei invalshoeken iedere keer weer terugkwam bij mezelf met de vraag: hoe voelt dat nou? Daarmee heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot degene die een volwaardige rol speelt in mijn eigen leven, en niets is fijner dan dat! Want daarmee vallen vele dingen op z’n plaats.

Cynthia leidde me met rustige hand door dit proces, ze verloor me op geen enkel moment uit het oog en stuurde me keer op keer onopvallend bij. De inzet die ze vraagt om thuis door te werken tussen de sessies door maakte dat ik het gevoel had dat ik het allemaal zelf deed, en maakte ook dat ik nu voel dat dit proces nooit af is en dat ik heel veel tools in handen heb gekregen waarmee ik deze ontwikkeling kan voortzetten.

Ik vind dat iedereen dit mag ervaren !

Sandra, 44 jaar, uit Rotterdam schrijft:

Voor ik met het Puur jij programma begon, leefde ik vooral heel veel in mijn hoofd. Ik had heel weinig contact met mijn lijf en weinig zelfvertrouwen. Door langdurige stress en niet lekker in me veld zitten trok ik terug in mijn eigen wereldje.

Haptotherapie is een combinatie van praten en contact maken door middel van aanraking. Twee dingen die me heel veel moeite kosten maar juist daarom voor mij waarschijnlijk de juiste therapie.

Door middel van haptotherapie ben ik me veel bewuster geworden. Ik leerde naar mijn gevoel te luisteren en ik heb een vriendelijker houding richting mezelf ontwikkeld en ook naar andere mensen. Ook heeft het mij geholpen meer ruimte in te nemen door van binnenuit ruimte te voelen. In plaats van te ‘verdwijnen in mijzelf’ kan ik mezelf steeds meer zichtbaar maken in het contact met anderen.

Ik kan het programma aan iedereen aanraden die beter naar zijn gevoel wil leren luisteren.

Cynthia is heel vriendelijk, geduldig en een warm persoon (maar ook doortastend als het nodig is), waarbij je je snel op je gemak voelt.

Cynthia bedankt voor je geduld, je wijze woorden en de inzichten die je me hebt gegeven.

Jeroen, 44 jaar, uit Schoonhoven schrijft:

Voor ik met het Puur Jij Programma begon had ik erg veel last van paniekaanvallen, soms zelfs met hyperventilatie tot gevolg. Na de gratis intake had ik bij Cynthia en haar programma direct een goed gevoel . Zelfs al na 2 à 3  sessies was ik voor 75% klachtenvrij. We leven in een maatschappij waar we vaak alleen maar vanuit en met ons ‘hoofd’  leven en bezig zijn. En juist de bewustwording dat het ‘hoofd’ vaak de oorzaak is van veel stress en klachten, heeft mijn ogen geopend. Daarbij was het telkens ‘verplicht’ 1,5 uur praten en bezig zijn met je lichaam een uitdaging met een mooi resultaat . Het gevoel terug krijgen van  mijn lichaam en alle reacties die mijn  lichaam geeft in bepaalde gevallen. Bewustwording van mijn  persoonlijkheid en handelen en het eventueel anders kunnen doen in bepaalde situaties. Kortom diverse  tools en inzichten die ik echt iedereen gun, zelfs als je geen klachten hebt.

Renate, 29 jaar, uit Delfgauw schrijft:

“Ik ben altijd al bezig geweest met nadenken, “wat als… ?” en “waarom dan..?” en “hoe zit dit dan..? etc. etc, en hoe ik zoveel mogelijk dingen in zo weinig mogelijk tijd kon realiseren. Op een gegeven moment ging mijn hoofd maar door en door en op het laatst werd ik zelfs regelmatig wakker terwijl er in mijn hoofd allerlei gedachten over onder andere werk rondspookten. Er moest iets gebeuren, maar wat. Op facebook kwam per toeval een bericht voorbij over een het Puur Jij programma. Hoewel ik vrij sceptisch stond tegenover haptotherapie/haptonomie, was de probleembeschrijving precies waar ik mee zat en waar ik niet verder mee kwam. Ik was op zoek naar handvatten waarmee ik weer grip op mijn leven zou krijgen en overal weer volop van kon genieten.

Dit is direct ook het belangrijkste wat ik geleerd heb. Door meer en beter te luisteren naar mijn lichaam en mijn ronddwalende gedachten compleet uit te kunnen schakelen, lukt het nu heel goed om te focussen op daar waar ik mee bezig ben en daarmee zaken ook netjes af te kunnen ronden (in plaats van 180 half afgeronde dingen te hebben liggen en niet te weten waar aan te beginnen). Ik besteed meer tijd aan mijzelf en kan nu rustig een serie kijken, zonder bezig te zijn met wat er allemaal nog “moet” en wat ik nog wil. Dit geeft een hele hoop rust.

Wat ik vooral als erg interessant (en nuttig) heb ervaren, is het effect dat de oefeningen hebben. Mijn lichaam reageerde sterk op bepaalde situaties zonder dat ik daar zelf bewust van was. Door naar je lichaam te luisteren en daarop te acteren, kun je heel veel bereiken. Dat was toch wel de mooiste eye opener.

Het programma is mij zo goed bevallen, dat ik het zeker wil aanraden aan degenen die met iets soortgelijks zitten. Belangrijk is wel dat je er iedere dag zelf ook een beetje tijd aan besteedt en er niet vanuit gaat dat alleen de sessies je leven veranderen. Je zult er zelf actief mee bezig moeten zijn en dan zul je zien dat er dingen ten goede gaan veranderen.”

Selma, 27 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Het moment dat ik het programma startte, zat ik thuis met vermoeidheidsklachten. Ik had eigenlijk de indruk dat het juist weer lekker begon te lopen toen ik ziek werd. Door mijn ziekte werd ik geconfronteerd met de moeite die ik had met het aangeven van grenzen. Ik wist niet eens waar die grenzen bij mij lagen. Ik liet het liefst het bepalen en bewaken van die grenzen aan anderen over.

Het Puur Jij Programma zette een proces in gang waarin ik beter voor mezelf ben gaan zorgen op vele vlakken (afwisselen van inspanning en ontspanning, voeding, meditatie, aanvoelen van mijn behoeftes en daar naar handelen etc.). Ik denk dat ik mezelf meer waardeer in al mijn aspecten. Ik heb meer balans gevonden en dat heeft ervoor gezorgd dat ik ook meer het belang ervan in zie om goed voor mezelf te zorgen. Ik spreek hier bewust over een proces en niet over een resultaat, omdat ik hier nog altijd in groei.

Ik heb een vriendelijker houding richting mezelf ontwikkeld m.b.t. persoonlijke ontwikkeling. Ik heb meer geduld met mezelf en raak minder snel uit balans als de dingen niet zo gaan als ik zou willen. Ik word minder meegezogen in al mijn gedachten en gevoelens en overzie het grotere geheel. Het toewerken naar een doel gaat niet in een rechte lijn. Een stap achteruit is niet altijd een stap verder van het doel, soms moet je dat soort stappen zetten om uiteindelijk uit te komen waar je wilt en soms zijn stappen achteruit ook gewoon stappen vooruit op een nieuw pad waarvan je nog niet wist dat het bestond.

Ik ben er steeds meer van overtuigd dat alles wat je nodig hebt al in je zit. En ik ben gewend geweest om alles maar te bereiken door actief te pushen. Ik ben me er nu beter van bewust wanneer ik dit doe en hoop dat ik dingen steeds meer vanuit ontspanning kan doen.

Wat ik bijzonder leuk vond aan het programma was de C-factor 😉 , oftewel Cynthia. Ik vond het geweldig hoe Cynthia door het stellen van goede, intelligente en gerichte vragen mij ertoe kon bewegen om zelf inzicht in problemen te krijgen en oplossingen daarvoor te bedenken. De combinatie met de theorie die vervolgens alles in een kader plaatst vond ik super.

Ik zou het Puur Jij Programma zeker aan anderen aanraden, omdat ik denk dat er maar weinig in het leven is dat je meer geluk zal brengen dan een goede relatie met jezelf.

Het programma is hard werken en ik denk dat je alleen resultaat ziet wanneer je je ook echt volledig ervoor in zet. Het is geen quick fix. En juist daardoor werkt het mijns inziens ook zo goed. Het programma maakt je geen ander mens, maar brengt je dichter bij jezelf en om dat voor elkaar te krijgen bestaan er volgens mij geen snellere oplossingen dan het Puur Jij programma. Ik zie het als een kick start van het levenslange proces van persoonlijke ontwikkeling en daar ga je dus nog heel lang profijt van hebben.”

Renate, 35 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Ik kwam min of meer per toeval bij Cynthia terecht, maar het voelde goed. Een veelzeggende start van een programma dat compleet draait om voelen! In de jaren ervoor was ik de connectie met mijn lijf nagenoeg kwijtgeraakt. Mezelf voorhoudend dat mijn geest het enige was dat er écht toe deed, negeerde ik de noodsignalen van mijn lijf. Cynthia hielp me realiseren dat ik mijn lijf gewoonweg niet langer kon bagatelliseren. Dit deed ze door een ander perspectief te geven, een die gestoeld is op gevoel in plaats van ratio. Dankzij haar relativeringsvermogen en prettige gevoel voor humor, werd het nooit overdreven zweverig of belerend.

Naast gesprekken, was er in het programma ruimte voor balanstraining en aanrakingsoefeningen. Ik ben gaan inzien dat ik door (de grenzen van) mijn lijf beter te voelen, ook mijn geest een lol doe. Tegeltjeswijsheden als ‘bij jezelf blijven’ en ‘in je kracht staan’ zijn eigenlijk heel fysiek waar te nemen. Het blijft een uitdaging ze elke dag in praktijk te brengen, maar het programma van Cynthia geeft me een zeer gewaardeerde steun in de rug.”

Tyske, 34 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Voordat ik aan het Puur Jij Programma begon, leefde ik vooral heel veel in m’n hoofd. Ik had weinig tot geen contact met m’n gevoel, vond het heel moeilijk om de signalen die m’n lichaam en m’n emoties me gaven er te laten zijn. Ik kon daarom niet goed dealen met die emoties en rationaliseerde ze voornamelijk weg. Hierdoor was ik heel moe, onrustig, vooral op anderen gericht en een speelbal van m’n emoties.

Tijdens het programma heb ik geleerd hoe ik moet voelen wat er in m’n lichaam gebeurt. Spanning en emoties kan ik nu voelen en herkennen en ze er laten zijn. Dit heeft me meer rust en energie opgeleverd en daar ben ik ontzettend blij mee!

Ik kan nu milder en meer compassievol naar mezelf kijken, weet dat ik niet perfect ben en dit ook niet hoef te zijn. Ook heb ik de emoties van m’n innerlijke kind leren herkennen en geleerd hoe ik die emoties moet voelen en er mag laten zijn, zodat ik ze al een flink stuk heb kunnen verwerken. Het programma heeft me ook erg geholpen bij het opnieuw opbouwen van m’n vorige relatie, iets waar ik heel gelukkig mee ben!

Ik vond Cynthia’s persoonlijk gerichte, positieve en liefdevolle aanpak heel prettig en de resultaten van het volgen van haar programma zijn boven verwachting. Dat gun ik iedereen!”

Jim, 52 jaar, uit Rotterdam schrijft:

“Vorig jaar in 2015 had ik besloten dat ik sommige dingen in mijn leven anders wilde hebben. Er was veel waar ik geen invloed op kon uitoefenen maar wat ik wel wist was dat ik mijzelf kon veranderen. Niet in een ander persoon maar mijn denken en handelen kon ik veranderen (later kwam ik erachter dat daar ook “voelen” tussen had moeten staan)
Zoals veel mensen in bepaalde periodes in hun leven doen, had ik ook wel eens geflirt met het een of ander om meer inzicht in mijn handelen te krijgen. Dat flirten kon zijn het lezen van een boek, het volgen van bepaalde therapieën (waarvan ik nog steeds niet weet wat dat dan wel niet was) of het voeren van uren lange gesprekken met iedereen die er maar open voor stond. Wat ik in de loop van de tijd had geleerd dat als ik de dingen anders wilde, ik moest veranderen.

Alleen wist ik niet hoe of wat mij daarbij kon helpen. Al heel lang had ik het idee dat Haptonomie mij daarbij kon helpen. Mijn redenatie was: als een heel elftal Europees kampioen kon worden met behulp van haptonomie, dat het dan ook voor mij wat zou kunnen betekenen. Wat het nou precies was, waar ik daarvoor moest zijn en wat ik ervan kon verwachten was mij niet duidelijk. Door teksten van Cynthia die ik steeds voorbij zag komen op facebook werd mijn belangstelling aangewakkerd. Vooral de eind zinnen waar zo een boodschap dan mee eindigde (… wil jij dat ook?) trok mijn aandacht. Want ja dat wilde ik natuurlijk ook (wat het dan ook was)

Het grootste resultaat wat het programma mij heeft gebracht is dat het “voelen” dichterbij was dan ik ooit had gedacht. Het voelen van pijn, verdriet of weg gestopte emoties was niets anders dan het nog meer wegstoppen en denken dat ik het wel had gevoeld. Ik heb het wel eens geprobeerd. Om te voelen, voelen wat ik had moeten voelen als een jongentje van net vijf. Het lukte mij niet. En na 10 keer voelen voelde ik nog steeds niets. Ja ik voelde de harde stoel waar ik op zat. Als ik later moest gaan liggen, voelde ik hoe krap de tafel was waar ik op lag. Soms had ik het warm en soms had ik het koud. Door het programma van “Puur jij” heb ik geleerd dat daar de basis lag van het voelen. Dat het antwoord zo voor het oprapen lag  is wel een van de grootste resultaten van het programma.

Veel winst heb ik ook geboekt door beter te ademhalen. Het effect op mijn lijf en mijn gemoedstoestand. Fantastisch!
Inzicht in het verdriet achter de pijn of de pijn achter het verdriet heeft mij veel inzicht gegeven in hoe dit mijn handelen heel mijn leven heeft beïnvloed. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen ervaren. Het grootste resultaat wat ik heb mogen ervaren is dat als je de pijn kan voelen je daad werkelijk in staat bent om de pijn onder ogen te komen en het los te laten.

Het leukste onderdeel van het programma waren de verhelderende gesprekken. Alle vragen werden duidelijk, kort en zeer efficiënt verhelderd. Het blijven toepassen van ademhaling oefeningen versterkte de effecten van de gesprekken.

Ik zou heel de wereld willen aanraden om dit programma te volgen. Het is confronterend (al vanaf de eerste sessie), leerzaam, eng, inzicht gevend en de effecten van iedere sessie voelde ik nog weken lang en heeft mij tot denken , ow nee, tot voelen aan gezet. Sommige kadootjes zou je met iedereen willen delen.

Wat ik tenslotte wil toevoegen is dat ik nogal onwetend het programma in ben gestapt. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Zat steeds maar in mijn hoofd. Iedere sessie wist ik niet wat mij te wachten stond. Maar iedere bijeenkomst heeft mij dichter bij mezelf gebracht. En hoe dichter ik bij mezelf kwam hoe meer ik het gevoel had dat ik moest stoppen met het programma. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ik heb ook geleerd dat waar ik het meest tegen op zie vaak mee valt (in je hoofd lijkt iedere meningsverschil een drama). Ik had nooit verwacht dat ik zoveel zou leren in zo korte tijd. Ok ik heb er wat langer over gedaan door mijn uitstel gedrag maar wat zijn een paar weken op een mensen leven.

Lieve Cynthia bedankt voor de wijze woorden, je geduld en de inzichten die je me hebt gegeven.
Bedankt dat ik ook een stukje van jou heb mogen zien. Je hebt me heel goed geholpen!”

Nelly, 37 jaar, uit Schiedam schrijft:

“Voordat ik met het programma startte, had ik een latent ontevreden gevoel. Ik had het gevoel niet echt te leven. Functioneerde wel en voor de buitenwereld waarschijnlijk heel behoorlijk, maar beleefde niet echt. Een hoop ‘moeten’ en niet echt goed weten wat nou te ‘willen’. Ik was ook vaak en snel boos, geirriteerd en gefrustreerd. Andere emoties kon ik veel moeilijker uiten en huilen had ik al een hele poos niet meer gedaan. Ik had weinig zelfwaardering en voelde me minderwaardig ten opzichte van anderen. Was ook veel te streng voor mezelf. Omdat ik zoveel met mezelf bezig/ aan het worstelen was, stond ik ook niet echt open voor het wel en wee van anderen.

Het grootste resultaat dat ik bereikt heb is dat mijn emoties in beweging zijn. Ik heb verdriet toegelaten en een aantal keer echt kunnen huilen. Nadien voelde ik me wonderbaarlijk kalm. Alsof de lucht geklaard was, de druk van de ketel. Ook ben ik veel minder boos en gefrustreerd.

Het belangrijkste dat het programma me gebracht heeft is het besef dat gedachten ook ‘omgedacht’ en ‘gechallenged’ kunnen worden en dat je niet je gedachten bent. En dat het negeren of verwaarlozen van een emotie of lichamelijke gewaarwording, er juist voor zorgt dat deze blijft hangen/ zeuren. Door juist met je aandacht naar de emotie of het pijntje te gaan en deze zelfs nog wat te vergroten, wordt de kracht van de emotie of de mate van pijn, juist minder

Ik vond de medidatie- en yoga-oefeningen erg prettig en ben zeker van plan om dit vaker toe te passen. Ik zou anderen dit programma zeker aanraden. Het programma wordt namelijk erg op het individu en ‘het moment’ afgestemd. De precieze inhoud en vorm van de sessies lijken van tevoren dan ook niet vast te liggen. Lijkt er meer behoefte aan coaching aan het begin van een sessie, dan volgen er vooral gesprekken. Is er daarentegen juist niet zoveel behoefte aan praten, dan worden er haptonomische oefeningen gedaan. Voor ieder zal die balans anders liggen. Daarnaast wordt er een stevig beroep gedaan op een actieve instelling door de huiswerkopdrachten en de accountability verslagen voorafgaand aan de volgende sessie. Hierdoor word je gedwongen aandacht en energie te (blijven) stoppen in je eigen leerproces.”

Afspraak maken
Voor een intake


Click to Schedule an Appointment

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2018 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title