Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

5 redenen voor een date met jezelf

10 juli, 2015

Heb je wel eens een date met jezelf gehad? Je prachtige, grappige, heerlijke zelf? Zo niet, dan heb ik hier 5 REDENEN voor je om dit binnenkort te gaan doen!

1. Daten met jezelf gaat over het vinden van de liefde in jezelf, en het feit dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Het leert je om jezelf een leuke tijd te bezorgen, en van je eigen gezelschap te genieten. Daardoor komt er minder druk op je (toekomstige) partner te liggen om jou gelukkig te maken.

2. Het geeft je de kans om tijd om alleen door te brengen. Misschien ben je daar juist als de dood voor: des te meer reden om dit te gaan doen. Als je niet alleen kan zijn, ben je altijd afhankelijk van anderen. Tijd alleen met jezelf doorbrengen of in je eentje uitgaan haalt je wellicht uit je comfort zone, maar dat is dan ook waar je leert en groeit. Door tijd alleen door te brengen, leer je jezelf beter kennen en wordt de verbinding met jezelf sterker, zodat je volledig in je kracht komt te staan.

3. Een date met alleen jezelf geeft je de kans om meer in je op te nemen van het moment. Wanneer je samen bent, ben je vaak druk in gesprek en je minder bewust van je omgeving. De tijd vliegt voorbij als je het gezellig hebt. Tijdens een date alleen krijg je de kans om meer in het moment te zijn, je omgeving in je op te nemen, bewust te genieten van alle kleine dingen en van het feit dat je even helemaal niets hoeft.

4. Het geeft je de gelegenheid om eens stil te staan bij waar je zelf écht behoefte aan hebt en de kans om alleen de dingen te doen waar JIJ zin in hebt. Je hoeft even met niemand rekening te houden.

5. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen en een groter gevoel van eigenwaarde. Als je op deze manier voor jezelf zorgt en van je eigen gezelschap leert genieten, wordt het tegelijkertijd makkelijker om los te laten wat andere mensen van je vinden of verwachten. Jij neemt verantwoordelijkheid voor jouw geluk, en laat anderen verantwoordelijk voor dat van henzelf.

En hoe spannender je dit vindt, hoe meer je er tegenop ziet om dit te doen, hoe meer het je kan opleveren als je het toch doet. Dus trek de stoute schoenen aan, en kleding waarin jij het meest geniet van jouw date, en ga er voor!← Terug naar overzicht

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title