Ontvang je graag het gratis Puur Jij E-book?

5 makkelijke manieren om een (nóg) gelukkiger mens te worden

20 maart, 2015

Uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat je op deze vijf eenvoudige manieren je eigen geestelijk welzijn kan vergroten:

1. Maak verbinding
Dat is waar haptonomie over gaat, waar yoga over gaat, waar het leven (wat mij betreft) over gaat. Je kan je in het leven laten leiden door angst of door liefde. Angst zorgt voor verwijdering en daardoor voor nog meer angst, liefde zorgt voor verbinding en daardoor voor meer geluk.

Begin bij je partner, beste vrienden, naaste familie: investeer tijd in deze relaties, toon interesse in de ander, laat jezelf zien zoals je bent. En maak de cirkel dan groter: zie de overeenkomsten tussen jezelf en alle anderen. We zijn allemaal mensen op zoek naar liefde en geluk, en naar het vermijden van leed. Allemaal op onze eigen manier. Je onderdeel voelen van een groter geheel draagt bij aan je welzijn.

2. Beweeg
We zijn niet gemaakt om ons leven zittend op kantoor, in de auto en op de bank door te brengen. Niet alleen je lichaam heeft beweging nodig, ook geestelijk wordt je een gelukkiger mens als je actief blijft.

Jezelf iedere dag naar de sportschool slepen is echt niet nodig: zorg dat je een activiteit vindt waar je plezier in hebt. Kun je het ook nog gezellig samen met anderen doen, dan sla je twee vliegen in één klap.

3. Wees opmerkzaam
De tijd vliegt! Nooit hoor ik iemand zeggen “wat kruipen de weken toch voorbij hè?” Het zou jammer zijn als je straks bejaard bent en moet constateren dat je eigenlijk maar weinig hebt meegekregen van het leven om je heen, omdat je in gedachten steeds ergens anders was.

Je zal merken dat wanneer je meer met je aandacht in het moment bent, de tijd ook iets minder vliegt. Kijk maar naar kleine kinderen: alles is nog nieuw voor ze, ze gaan op in het moment, in hun omgeving. Hoe ouder je wordt, hoe minder er nieuw voor je is, hoe sneller de tijd gaat. Dus draai het om: ga weer meer opmerken! Hoe de seizoenen veranderen, hoe de lucht ruikt, hoe de bloemen uit de grond komen, hoe je eten smaakt. En geniet!

4. Blijf leren
Nieuwe dingen leren maakt dat je jezelf blijft uitdagen, het zorgt voor nieuwe impulsen, je kan er veel plezier aan beleven en het houdt je jong. Hierbij geldt wel dat het gaat om het proces, de weg er naar toe, en niet om het eindresultaat.

Dus probeer eens zo’n cursus hoelahoep, lach om je eigen geklungel, probeer het opnieuw, en geef jezelf een groot compliment omdat je iets nieuws hebt geleerd. Of gewoon omdat je het in ieder geval geprobeerd hebt.

5. Geef
Doe iets aardigs voor een ander, lach vriendelijk naar de mensen op straat, geef iemand een complimentje, doe vrijwilligerswerk… Dan is de cirkel weer rond, en komen we terug bij punt 1. Door te geven, verbind je je met je omgeving. Je leeft niet op een eilandje, en andere mensen blij maken, kan jezelf ook heel blij maken!← Terug naar overzicht

Online programma's en coaching - Puur Jij

© copyright 2019 | Puur Jij | contact | Design Dutch Designs with lemon

Menu Title